Stella Support over werkgeluk en hoe een inspirerende werkplek daarin bijdraagt - EHVEN
17064
post-template-default,single,single-post,postid-17064,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Stella Support over werkgeluk en hoe een inspirerende werkplek daarin bijdraagt

31 mrt Stella Support over werkgeluk en hoe een inspirerende werkplek daarin bijdraagt

Stella Support zit sinds augustus 2015 in een kantoorruimte van EHVEN. Stella Support biedt ondernemers ondersteuning met zaken waar zij zelf niet aan toe komen of niet de juiste competenties voor hebben. Stella Support is dé business assistant voor de slimme ondernemer.

Marita van Herpen vertelt over haar visie op werkgeluk en over haar ervaringen bij EHVEN.

HOE ZIJN JULLIE BIJ EHVEN TERECHT GEKOMEN?

We zochten een nieuw kantoor waar we onze werkzaamheden voort konden zetten. Via via kwamen we terecht bij EHVEN en de ‘klik’ was er direct. Wij streven altijd naar een sociale en inspirerende omgeving waar je van kunt leren en waar je samen met anderen kunt sparren. Het gaat dus niet alleen om het pand, maar vooral om de plek zelf die samen met de andere ondernemers is gecreëerd.

“Wij streven naar een sociale en inspirerende omgeving waar je van kunt leren en waar je samen met anderen kunt sparren”

JULLIE FOCUSSEN JE OOK HEEL ERG OP HET WERKGELUK. WAT IS JULLIE VISIE HIEROP?

Het allerbelangrijkste in ons werk is om ondernemers te kunnen helpen bij het ondernemen. Als ondernemer sta je vaak in een driedubbele situatie: je bent ondernemer, manager en je moet ook nog andere taken uitvoeren. Wij zorgen voor het stukje balans en structuur wat zich deels uit in het werkgeluk.

Daarnaast wordt de markt steeds flexibeler. Ontwikkelingen gaan razendsnel en ondernemers dienen hierop te anticiperen. Het is dus erg belangrijk om als organisatie flexibel te zijn. Wanneer een organisatie flexibel is, uit zich dat ook bij de medewerkers, klanten, omgeving én bij je zelf. Onze visie is dus om ondernemers  deze flexibiliteit te kunnen bieden waarbij een balans tussen alle belanghebbenden wordt gecreëerd.

“Ontwikkelingen gaan razendsnel en ondernemers dienen hierop te anticiperen. Het is dus erg belangrijk om als organisatie flexibel te zijn”

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten die leiden tot werkgeluk. Daarom zijn wij altijd opzoek naar het stukje vernieuwing of verbetering die het werken makkelijker, leuker en fijner maakt.

JE ZEGT DAT JE JE WERK LEUKER KUNT MAKEN. HOE KUN JE DIT VOLGENS JOU DOEN?

Werkgeluk zie je vaak terug in de houding van je team, en klanten zien dit ook. Je kunt dus eerst gaan kijken hoe deze houding beïnvloed wordt. Het zit vaak in de kleine dingen. Een warme kop koffie met vers gemalen bonen bijvoorbeeld kan je dag al zoveel fijner maken.

HOE HELPEN JULLIE ANDEREN OM DIT WERKGELUK TE CREËREN?

Wij werken aan de hand van het model van Simon Sinek: waarom ben je datgene aan het doen wat je aan het doen bent? Het doel is om terug te gaan naar de basis waar je ooit vanuit bent gestart. Soms wordt het doel uit het oog verloren, maar juist dat authentieke gevoel kan een bedrijf een extra boost geven! Die passie moet door de aderen van de organisatie blijven stromen.

Als buitenstaander van een organisatie zijn wij in staat om een organisatie met een hele nieuwe blik te analyseren. Met die blik kunnen wij de ondernemer advies geven of meedenken naar een oplossing.

“Als buitenstaander van een organisatie zijn wij in staat om een organisatie met een hele nieuwe blik te analyseren”

WAT VOOR BIJDRAGE LEVERT EEN INSPIRERENDE WERKPLEK ZOALS EHVEN AAN HET WERKGELUK?

Niemand wil zich in een gedwongen omgeving bevinden of opgelaten voelen. Een inspirerende werkplek draagt juist bij om anderen te motiveren. Ook de manier waarop je anderen inspireert is heel belangrijk. De mindset van mensen wordt anders zodra je de mensen anders benadert. En dat heeft absoluut positief effect op het werkgeluk!

ALS JE ONDERNEMERS EEN GOEDE TIP ZOU MOGEN GEVEN OVER WERKGELUK, WAT ZOU JE DAN ZEGGEN?

De waarde van een inspirerende werkplek wordt onderschat. Een kopje hele lekkere koffie is iets heel kleins, maar het doet zoveel. Het heeft allemaal te maken met aandacht: aandacht geven aan je werkplek, je team, je bezoek en natuurlijk aan jezelf.

“Het heeft allemaal te maken met aandacht: aandacht geven aan je werkplek, je team, je bezoek en natuurlijk aan jezelf”

EHVEN is ontzettend blij met Stella Support aan haar zij: “We delen dezelfde waarde: het ontzorgende karakter zien wij niet alleen terug in het werkgeluk binnen EHVEN, maar ook bij onze klanten.”